Wat begon met een nieuwe sportieve bezigheid van tweetal man, een ander die wat meer/verder wilde meerijden en een enthousiasteling die 100 km voor het goede doel wilde maken maar nog nooit een fiets had gezien .. breide zich uit tot een WhatsApp groep fanatiekelingen waar inmiddels de 14e fanaat zich heeft toegevoegd.

Ploeterend tot soms met uiting van brullen, over voornamelijk de Westlandse paden, rijden we op diverse dagen en tijdstippen in de week. Op verschillende niveaus maken we ritten met wisselende afstanden en snelheden. Ook plannen we vaste momenten om met zoveel mogelijk deelnemers een tour of snelle rit te maken.

Zo zetten we de woensdag avond vaak VOL GAS in en pakken we op de zondag een langere afstandsrit vaak georganiseerd door FTCW of WWV wielerverenigingen.

En wanneer we de kans zien delen we mee in ritten voor goede doelen! Enkele van ons gaan zelf solo een berg op om vervolgens met zichzelf de strijd aan te gaan. Het combineren van de sport met een stukje maatschappelijk belang maakt het nog mooier.

De een rijd meerdere keren in de week mee, de ander moet zich beperken tot een maandelijkse toevoeging aan de groep. Als vast vertrekpunt hebben we Cafe ’t Hof in Honselersdijk ingezet waar tevens het afsluiten van de rit gevierd moet worden!

Een mix van een flinke rit in de benen, wat bier om de spierpijn weg te spoelen en het enthousiasme voor de sport, is een goede dosis om ideeën te smeden. Zo werd er in de kroeg besloten om gezamenlijk een naam te dragen .. daar bleef het niet bij … een eigen tenue zou ons nog meer team maken!

De naam was niet moeilijk .. het gebrul op de fiets VOL GAS! zou een mooie herkenning zijn. En voor de mede weggebruikers een uitkomst, het schreeuwen is niet meer nodig we lezen het van elkaar wieler tenues af:

 

SQUADRA TUTTO GAS

 

En zoals het vaker gaat .. van het een komt het ander … en wordt deze website ook nog online gebracht. We gaan proberen onze agenda, verhalen en rit verslagen hierop te delen en wellicht .. ben jij dadelijk ook besmet met het fietsvirus!

 

Veel (fiets)plezier!

Squadra Tutto Gas; de naam en ontwerp/sponsoring van kleding zijn eind 2016 gestart door Bas Wubben, Theo Kester en Dennis Grift. Drietal ondernemers uit de regio: