Zaterdag 29-9-2018 dit wordt de dag…. De dag dat de strijd om de enige “berg” die het Westland rijk is beslecht gaat worden. Het is fantastisch weer als ik Vrijdagavond iets voor 23:30 samen met Dennis richting de Maeslantkering rijdt, toch een beetje gespannen ondanks wij zelf de challenge helemaal niet eens aangaan. Mijn telefoon kan de berichtenstroom op de Tutto-gas app nauwelijks aan echt iedereen is er mee bezig. Theo, Marien en Daan met zijn drieën willen ze het gevecht om de berg aangaan want zo blijkt een aantal dagen voor aanvang waarschijnlijk zullen ze niet de enige drie zijn die aan de start verschijnen.

Het gerucht gaat dat er iemand van team Westland ook een poging zal gaan wagen het record van 560 keer bergop te breken.

We arriveren om ongeveer 23:45 op tijd voor de spreekwoordelijke aftrap. De berg oogt aardedonker onderaan zien we een schim het is Bas die druk bezig is de gehuurde lampenwagen aan de praat te krijgen. Na wat rommelen start hij de boel op en verlichten felle lampen een groot stuk van de berg.

Met z’n drieën lopen we naar boven, Hier wordt direct duidelijk dat een perfecte voorbereiding vooraf is gegaan. Boven staat de muziek te spelen voor de camper van oud recordhouder Paul Sosef. De Mannen lopen heen en weer bezig met van alles en nog wat gesteund door hun vrouwen, Aan werkelijk alles lijkt gedacht.

Ook dan wordt meteen duidelijk dat deze challenge uit zal gaan monden in een heuse titanenstrijd.

Team Westland is namelijk ook present en heeft gezien de geïnstalleerde partytent met ronden-teller zijn zaakjes ook knap op orde.

Exact 00:00 gaan de mannen van start Theo, Marien en Daan starten boven op de berg Team Westland rijder Ben Vermeer onderaan. Het is koud maar nagenoeg windstil als de mannen de eerste rondjes pakken. Tot ongeveer 2:30 blijven we ze onder het genot van wat meegebrachte biertjes aanmoedigen en gaan dan huiswaarts,  de komende paar uur staan ze er ‘’alleen” voor.

Zaterdagochtend om een uur of 05:00 verschijnen de eerste teamgenoten echter al weer om de mannen die goed de nacht zijn doorgekomen op fiets te vergezellen naar boven.

Danny, John, Ed, Eric allemaal hadden ze de wekker gezet om onze giganten de berg op te helpen.

Rond de klok van 11:00 was de beurt weer aan ons. Samen met Dennis rij ik op de fiets naar Hoek van Holland het is werkelijk schitterend weer de zon schijnt en er waait een zacht briesje kortom perfecte omstandigheden.

Op locatie aangekomen vergezellen wij de mannen met hun strijd naar boven. Het was zwaar de uren gingen hun tol eisen Marien kreeg wat last van zijn rug en kwam later ook nog eens lelijk ten val. Daan kreeg wat last op plaatsen waar de zon nooit schijnt en had ernstige behoefte aan wat nicotine tussendoor 😉 Theo oogde daarentegen nog vrij fit. Ondertussen arriveerden steeds meer Tutto-gas leden Perry, Jeroen, Ronald, en wat later op de middag fietsen Marcel, Bas en Patrick ook mee. Ook in de avond zijn we met veel om aan te moedigen sommige (weer) op de fiets andere gewoon met de auto. Vrouwen, kinderen, vaders, moeders iedereen wilde de drie bazen (lees dwazen ;-))de berg zien bedwingen.

Ondanks de kracht en bloedvorm van onze teamgenoten blijkt de concurrentie moordend  Ben Vermeer heeft ook een team met prima fietsers en heeft er behoorlijk de gang in en zet onze mannen na een aantal uren fietsen helaas op wat ronden achterstand. Een achterstand die zoals later zou blijken niet meer te achterhalen was……..

Maar…….So What!!… onze giganten hebben wel mooi het huidige record van 560 keer bergop fucking helemaal aan gort gereden 625 keer!! reden zij onze berg op!! Ik zeg onze berg want ook al was de overwinning misschien voor Ben, Het feest, de entourage, de supporters  kortom op alle andere fronten was Team Tutto-gas de baas op de berg!! Bovendien tel Danny zijn 250 keer erbij op en je komt op een duizelingwekkende 875  officiële Beklimmingen op naam van Squadra Tutto-gas!!

Theo, Marien en Daan ik denk dat ik namens geheel Tutto-gas spreek als ik zeg dat wij allemaal onwijs trots zijn op deze prestatie van jullie kippenvel gewoon! Met zijn drieën hebben jullie Squadra Tutto-gas toch maar even goed op de kaart gezet.

Een echte once in a lifetime experience want we gaan er maar even vanuit dat jullie niet elk jaar een 24 uurs rit bergopwaarts gaan maken ;-).

Trots mogen we ook zijn op elkaar als fietsclub Tutto-gas omdat werkelijk iedereen die in de gelegenheid was op de een of andere manier wel zijn steentje bijgedragen heeft zowel de fietsers als de vrouwen en kinderen die achter de schermen geholpen hebben en/of stonden te klappen en te schreeuwen op de berg. De berg die we na zaterdag waarschijnlijk nog vaak met zijn allen met een glimlach zullen beklimmen of passeren terugdenkend aan die mooie Zaterdag van eind September 2018.