Het was aankijken, wie het kon opbrengen om half 2 in de middag, kon verzamelen op het plein. De week is al zwaar zat, niet alleen fysiek met de sport maar ook de ‘drink/genot’ momenten. Het is vandaag erg warm .. veel drinken dus 😉

Aan de start Theo (met zijn nieuwe vlam), Dennis, Bas, Ronald, Daan, Marien en Marcel. De tocht is zo’n 75 KM en uitgezet met rose pijlen. Die pijlen waren overigens zeer duidelijk en groot op het wegdek gemaakt .. alleen de plek organisatie … volgend jaar wellicht voor de bocht/kruispunt zetten in plaats van daarna!

De tactische geplaatste pijlen maakt het er wel voor zorgen dat je goed moest opletten, een soort spoorzoekertje. Binnen de eerste 5KM hadden we het door dat we niet te snel moeten gaan anders zouden we deze missen. Met nog geen drie kilometer op de teller, stonden we namelijk in Den Haag terwijl de route eigenlijk van start ging door Kwintsheul naar de Bonte Haas. Ach .. extra kilometertjes.

Met wat bochten werk terug de route gevonden, pakken we in Kwintsheul de Bovendijk naar Wateringen. Met wat geschreeuw achter in de groep duiden Bas aan even aan de kant te moeten gaan.. een blik over de schouders moest wel twee keer gebeuren om te zien wat er nou aan de hand is. Het wil wel eens voorkomen, dat na wat zelf gesleutel, je schoenen uit pendalen schieten of nog erger je trapper eraf vliegt.. Bas presteert het om te moeten stoppen, bungelend met heel zijn crank aan zijn schoen ..

Gelukkig is er wat gereedschap bij ons waardoor we weer snel het pad konden vervolgen.

Richting A4 Elsenburgenbos, ’t Haantje door naar Delftse Hout / Bieslandse Bos. Inmiddels halen we een dames groep voor de derde keer in (dit gebeurt in de rit zo’n 5 keer totaal, daar wij omrijden of pech hebben). De weg vervolgt zich langs de A12 richting De Groenzoom.
Oke, hier moesten we een extra ommetje even maken, je komt dit elke dag in de polders tegen. Met een noodgang stukje veldrijden om opnieuw de polderroute in te gaan; vrouwelijk schoon, gekleed in .. weinig op een grasmaaier in het veld. We moesten haar even complimenteren met het mooie gazon!

De weg gaat over een mooie polder route door naar Berkel en Rodenrijs. Ondertussen halen we het inmiddels bekende dames groepje voor de vierde keer in en nemen we de kop over naar de stop op vliegveld Zevenhoven.
Met dit warme weer de koffie even overslaan en op de Cola met een lekker fris appeltaartje. Je kan overdrijven met fris, het werd een ijstaart.

We hebben weer bijgetankt en moeten nog maar een kleine 25 kilometer terug naar Honselersdijk. Het tempo werd direct opgevoerd bij de Kandelaar, langs de Zweth wat met deze temperaturen wel voelbaar is. Door het Abswoudse bos, Schipluiden door richting het Woud. Hier kwamen we op een nieuw pad uit tussen de molens, waar we een klein stukje mochten klunen. Even aanzetten voor een bekertje op de Groeneveldse en zo door naar het plein in Honselersdijk.

Mannen het was goed weer (met name warm), een zoektocht naar pijlen maar dat mocht de pret niet drukken! De 75 kilometer zijn gemaakt met een gemiddelde iets boven de 30 in het uur.

Bij aankomst hebben we wel een biertje verdient, of twee of drie . nou laat maar.. weer verder dan waar we gebleven zijn. Behalve Marcel, die liep deze maand een heel wat tal ritten achter .. die had even tijd nodig om weer te landen 😉