We komen de dames van de Dijkhards regelmatig onderweg tegen. De woensdagavond is ook bij hen een vaste terugkomende prik. Vandaag is het feestweek Maasdijk en hebben (mede)zij op hun thuisbasis een route georganiseerd. Vandaag waren Theo, Dennis, Marien, Ronald, Patrick, Marcel, Daan en buurmand Dick (onderweg opgepikt) van de partij.

Met een paar honderd man verzamelen we op het Marianneplein om gezamenlijk van start te gaan vanuit het parcours. Een rondje om de kerk heen en vervolgens het pad op over de verschillende dijken in het Westland.

De route gaat vanuit Maasdijk over dijken naar Maasland en Maassluis waar we langs de A20 richting Gaag weer terugkomen. Zo hier en daar een tractor ontwijken/inhalen door te veldrijden maakt het letterlijk een tocht over dijken heen.
Vanuit de sprintkuil richting de Waterweg, daar stond namelijk een verassing te wachten. De KLIMGEIT van het Westland aan de draaitafel op ZIJN berg; Paul Sosef zorgde voor vermaak op de inmiddels bekende heuvel van de Maeslantkering.
Na een rondje (of wat extra rondjes) pakte de route verder richting de Hoek naar de duinen om zo vervolgens over ’s Gravenzande terug te draaien naar Maasdijk.
Het laatste stukje werd geknald; Theo, Marien, Ronald en Daan even het laatste stuk los.

Over zo’n bijna 60 kilometer een gemiddelde van 30-32+ gepakt. We hebben daarom na afloop wel een drankje verdient! Met dank aan de organisatie en succes (dit gaat ze niet leuk vinden) aan de Dijkhards!

 
Oja, de weg terug naar huis, hoe die ook gegaan mag zijn, zijn er ook nog bekertjes gescoord, succes met werken morgen heren..