Vol energie gaan we deze week er tegen aan; de samenvatting van de week liegt er niet om. Er woorden meer en meer kilometers gemaakt door de blauwe mannetjes (zo worden inmiddels herkent op staat). Daarnaast gaan nu de dorpsfeesten ook van start, komt er dit jaar nog animo vanuit de groep voor een rondje om de kerk ..?

Maandag 25 juni
Het is goed weer deze week en na de rit van gisteren zijn er wel het nodige aan toe om even de beentjes los te rijden. Naast de deelname van Daan, Marien, Dennis, Patrick en Ronald sloot ook een nieuwsgierige wielerfanaat aan. Ricardo had van horen en zeggen dat het clubje wel eens snelheden kon bereiken van 35km gemiddeld in het uur, we zullen zien ..

De rit werd gestart naar Kijkduin, met de wind in de zee naar de hoek. De snelheid zat er al snel goed en zo werd de 40+ vrij frequent gereden. JA en met die snelheden wil het nog wel eens gebeuren dat er een bochtje/slinger wordt overgeslagen, resultaat; de uitwijking manoeuvre van Dennis zorgde ervoor dat hij in een zandbak kwam te staan. Wanneer je dat met 45km/u aankomt en ineens stil staat is het niet gek dat je naast je fiets zelf ook in de kant lig .. met dank aan de duinen, meer dan zandhappen verder in de rit geen schade.

Met dezelfde snelheid verder, Maassluis en Vlaardingen door de Broekpolder – hier kwam er al behoorlijk wat vind tegen – de polders terug door Kapel naar beneden. Lotseweg met een vaart en dan langs de Bonte Haas terug naar Honselersdijk.

Resultaat: die 35 werden 36.5km/u+ over een afstand van bijn 60KM. Top rit!

dinsdag 26 juni
Het weer was wederom goed, dan is een rit van zo’n 60KM afstand altijd goed te doen. Bas, Daan, Marco en Jeroen (he, hij komt weer vaker in beeld) pakken puntje Scheveningen terug richting de Hoek (afslag ’s Gravenzande), naar Maasdijk – Gaagweg en weer terug. Het tempo kwam uit op een 33,5km/u gemiddeld en het enige slechte weer was een regen van Kommetjes wat in de duinen zijn behaald.

woensdag 27 juni
Het begint vandaag met een paar solo’s; Danny een rondje Wassenaar van zo’n 60 KM en Marien die zijn Juni Gran Fondo punten wilde pakken doet een 100KM+ (de bollestreek en weer terug).

Als standaard word woensdagavond rit ingezet; Bas, Dennis, Daan, Perry, Robin en Ronald zijn van de partij. Hoewel .. het was een korte rit voor Robin, die na 28 kilometer toch thuis zijn paard weer moest voeden (stroom in je Di2), dat op je kleine blad voor heel de rit is geen doen.

In een trein door de duinen achter Daan aan (de grote plaat kan geen kwaad) waardoor we met zo’n 54km/u de berg omhoog pakken. Onderweg dan een bedankje doen aan Daan wordt niet in dank afgenomen 😉

De harde wind in de rug is goed voor hoge snelheden, helaas keert deze ook een keer om.. Al met Al, het laatste stuk was wel ploerten, trekken en douwen, hebben we de 60KM+ met een gemiddeld van 35.4Km/u weten rond te trappen.

Het valt trouwens wel op dat we Theo niet zien, wat is er met hem aan de hand..

donderdag 28 juni
Dag van de Solo’s; Robin op zijn MTB naar werk (30KM heen en terug). Dat terug is trouwens wel een dingetje aan zijn Strava te zien ,.. en het tijdstip. Marien pakt het rondje van de woensdagavond zelf even en Ed maakt de 74KM rond wassenaar.

vrijdag 29 juni
Weer een dag solo’s; Ed bepakt met zo’n 15kg naar zijn werk. Een ommetje goed voor 45km .. maar hoe ben je eigenlijk terug gegaan. Patrick pakt met het warme weer een kleine 40km en Danny had in de ochtend zo’n 60km gemaakt.

Ha daar istie, The op pad .. MET ZIJN NIEUWE MAATJE .. wat is dat nou ander clubbie? Nee hoor, hij heeft zijn paard ingewisseld vandaar de woensdag afwezigheid. Een klein testrondje van 7km .. we zijn benieuwd.

zaterdag 30 juni
Vandaag feestweek Honselersdijk, daar hebben we deelgenomen met Squadra Tutto Gas (zie verlag). Naast deze tocht en het zeer warme weer is alleen nog een MTB rondje gepakt door Robin. Wellicht had het avondprogramma in ieder zijn agenda hier ook mee te maken.

zondag 1 juli
Op zondagmorgen staan Perry, Patrick en Ed aan start op WWV koers voor een tocht met de glazenstad. Het schijnt nogal wat pijlen zoeken geweest te zijn, ik kan er dan ook geen pijl optrekken wat nou het exact aantal goede kilometers moet zijn.  Perry heeft na 10 kilometer pech met zijn apparaat en weet daarna niet de weg meer te vinden. Hij maakt een eigen rondje linksomkeer zelf af. Het blijkt op Ed zijn Strava te zien dat dit rondje rechtsom ging, hij maakte de 60KM (en wat kilometers heen en terug huis) wel af samen met Patrick. Patrick vond dit blijkbaar niet goed en plakte er een lus aan vast om de 100Km te behalen.

Eric en Marco hebben hun eigen rit gemaakt (ouderwets A4, Gaag, Broekpolder en terug naar de duinen). Marco was blijkbaar in de duinen ook zijn Pijlen aan het zoeken die daar een extra rondje/lusje maakte.

Stand van de week;

Men gaat zelfs voor de 300km! Zo zijn de targets wel te behalen dit jaar..