Eerste Avondrit van 2018 en wat voor 1 de dag begon mistig,koud maar nagenoeg windstil.Het berichtenverkeer op de Tuttogas app komt langzaam op gang wat gaan we doen vanavond? 1 ding in ieder geval en dat is fietsen! Maar hoe? of waar? pakken we de derny om met snelle kilometers de conditie bij te werken of rijden we toch eigenwijs ons eigen rondje? je verwacht het niet maar het wordt uiteindelijk het laatste…. op advies van baancommissaris Daan die de baan bij wwv er toch wat te glad uit vond zien.

Met een mannetje of zes (Theo,Bas,Daan,Dennis,Marien en ik) verzamelen we vol goede moed om 19:15 bij Het Hof lekker fris maar de mist valt enigzins mee.We besluiten om in ieder geval de wegen te mijden en ons op de fietspaden te richten want dat is namelijk veiliger…..NOT…;-)

Als een malle schieten we in het donker over de paden door de polders en ondanks dat de rijstijl en de gevoerde verlichting best oke te noemen is is het zicht vaak verre van oke.

In Maasland heeft bas er dan ook even genoeg van en besluit lek te rijden zodat we even op adem kunnen komen, bandje kunnen wisselen en bij Daan zijn nieuwe! fiets de laatste schroeven vast kunnen draaien zodat zijn fiets ook daadwerkelijk de bocht om gaat als hij stuurt.

Oke we vervolgen onze weg en komen uiteindelijk allemaal weer heel maar wel vies thuis met een gemiddelde snelheid van dik boven de 32km/pu.

Jongens serieus zelfs mijn collega’s beginnen zich er mee te bemoeien en vragen of wij wel helemaal sporen haha..maar goed wel weer lekker gereden allemaal.